Wandelen haalt de haast uit je hoofd. Het maakt open. Er ontstaat ruimte voor wezenlijke vragen. Over de kracht, de spiritualiteit en de reinigende werking van wandelen en pelgrimeren. Een aanbod van een bezield geestelijk begeleider die met jou aan de wandel wil.

Wat bezielt jou?

Het gebruik van het woord ziel

Ziel, bezieling… je komt de woorden vaak en met veel betekenissen tegen. Toch is er een rode draad: ergens voor gaan, ergens voor staan, met overgave, met passie… Als ons iets bezielt, vergeten we vaak de tijd. Om bezield te raken, moet je leren wachten.

Wat is de ziel eigenlijk?

De ziel is geen ‘ding’ dat we duidelijk kunnen afgrenzen, dat we kunnen meten, bepalen of definiëren. De ziel is zo ongrijpbaar, grenzeloos en diep. Dat maakt het...

Lees verder...


Citaten over de ziel

Over de ziel is ook door de eeuwen heen al veel gezegd en geschreven. Hieronder vind je een aantal veelkleurige citaten. Je vindt er een citaat van een kind en een tekst van Loesje, maar ook citaten van grote dichters en uitspraken van wijze mensen.
Als je zelf mooie citaten over de ziel hebt, mail ze dan.

Hoe kunnen we contact maken met de ziel? Kunst biedt ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om ontvankelijk te worden voor datgene wat ons rationele bewustzijn overstijgt. Kunst zit de ziel...

Lees verder...